Tο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ, το Εργαστήριο Ψυχοπαιδαγωγικών Εφαρμογών στην Προσχολική Αγωγή, Labaratory for Research on Early Research on Early Childhood Psychopedagogy, Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το  Μητροπολιτικό Κολλέγιο, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (ΠΑ.Σ.Ι.Π.Σ) και το Greek Cultural Institute συνδιοργανώνουν στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2022 το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο «Το εκπαιδευτικό παιχνίδι και η τέχνη στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό»

Ο ρόλος του παιχνιδιού στο σύγχρονο περιβάλλον μάθησης είναι αναμφισβήτητα σημαντικός. Στη τυπική εκπαίδευση, αν και αναγνωρίζεται η σπουδαιότητά του, καθώς προχωράμε από την προσχολική στη δημοτική και δευτεροβάθμια εκπαίδευση η αποδοχή του μειώνεται. Από την άλλη η τέχνη ο ρόλος της τέχνης στην προαγωγή της παιδείας και του πολιτισμού είναι καθοριστικός και ουσιαστικός καθώς συνδέει την εκπαίδευση με τον πολιτισμό.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να διερευνηθούν οι δυνατότητες που προσφέρει το εκπαιδευτικό παιχνίδι και η τέχνη τόσο στην τυπική εκπαίδευση όσο και στη μη τυπική. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα περιλαμβάνει κεντρικές ομιλίες από ειδικούς επιστήμονες, εισηγήσεις και εργαστήρια. Το Συνέδριο απευθύνεται σε στελέχη της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων, μουσειολόγους, μουσειοπαιδαγωγούς, βιβλιοθηκονόμους, φοιτητές, σπουδαστές, ερευνητές,  εμψυχωτές ομάδων άτυπης εκπαίδευσης και σε όποιον ενδιαφέρεται για τις θεματικές του.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει:

α. Προφορικές ανακοινώσεις

β. Θεματικά Συμπόσια

γ. Εργαστήρια

δ. Αναρτημένες ανακοινώσεις, Posters

 ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  • Το παιχνίδι και η τέχνη στην προσχολική εκπαίδευση
  • Το παιχνίδι και η τέχνη στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση
  • Το παιχνίδι και η τέχνη στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
  • Το παιχνίδι και η τέχνη ως μέσο συμπερίληψης
  • Το παιχνίδι και η τέχνη στην μη τυπική μάθηση
  • Εκπαιδευτικά πολιτιστικά προγράμματα
  • Τα έμφυλα στερεότυπα στο παιχνίδι και στην τέχνη
  • Το παιχνίδι και η τέχνη στο αναλυτικό πρόγραμμα
  • Παιγνιώδη μορφή διδασκαλίας
  • Ψηφιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια
  • Τέχνη και Παιχνίδι

Οι εισηγητές μπορούν να προτείνουν και άλλες θεματικές που εμπίπτουν στο πεδίο των βασικών επιστημονικών αξόνων του Συνεδρίου.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος με προφορική ή αναρτημένη ανακοίνωση ή με εργαστήριο θα πρέπει να στείλουν τον τίτλο και την περίληψη της ανακοίνωσής τους (έως 300 λέξεις) μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που βρίσκεται στην ιστοσελίδα https://conferencedu.weebly.com/ έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2022

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Υποβολή περιλήψεων: 10 Σεπτεμβρίου 2022

Ημερομηνία έγκρισης προτάσεων: 25 Σεπτεμβρίου 2022

Διεξαγωγή συνεδρίου: 5 και 6 Νοεμβρίου 2022

ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

  • Συμμετοχή με ανακοίνωση: 50 ευρώ (περιλαμβάνει δυνατότητα συμμετοχής σε  βιωματικά εργαστήρια, πρακτικά σε ηλεκτρονική μορφή, βεβαίωση συμμετοχής). Σε περίπτωση συμμετοχής άνω του ενός συνέδρου ανά ανακοίνωση, ο κάθε σύνεδρος εγγράφεται ξεχωριστά.
  • Παρακολούθηση συνεδρίου: 30 ευρώ (περιλαμβάνει δυνατότητα συμμετοχής σε βιωματικά εργαστήρια, πρακτικά σε ηλεκτρονική μορφή, βεβαίωση παρακολούθησης και χωριστά βεβαίωση συμμετοχής σε εργαστήρια) / 20€ για φοιτητές.

Η καταβολή του χρηματικού ποσού από όλους τους εισηγητές κάθε ανακοίνωσης για την εγγραφή τους στο Συνέδριο είναι απαραίτητη προκειμένου τα ονόματά τους να καταχωρηθούν στο πρόγραμμα και στον τόμο των περιλήψεων. Μετά την εγγραφή στην ιστοσελίδα θα δίνονται οδηγίες για την καταβολή του ποσού.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ‒ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Γραμματεία συνεδρίου:  Έλλη Λαμπαδαρίδου, Θάνος Φουργκατσιώτης

Iστοσελίδα συνεδρίου: www.conferencedu.weebly.com

Ηλεκτρονική διεύθυνση: info@ekedisy.gr